چهارشنبه, 29 مرداد 1404

مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس

  • ساعت : ۱۸:۵۲
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۵/۲۱ 
  • کد خبر : ۲۱۳۷۹۴
به مناسبت بزرگداشت پنجاهمین سال تاسیس سازمان تات گزارش علمی تحلیلی  تحت عنوان:
تحلیلی بر عوامل ضایعات برنج در كارگاه های شالیكوبی استان فارس و ارائه راهكارهای كاهش ضایعات "

به مناسبت بزرگداشت پنجاهمین سال تاسیس سازمان تات گزارش علمی تحلیلی  تحت عنوان:
تحلیلی بر عوامل ضایعات برنج در کارگاه های شالیکوبی استان فارس و ارائه راهکارهای کاهش ضایعات "

 به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس  در آستانه پنجاهمین سال تاسیس سازمان تات گزارش علمی تحلیلی با عنوان " تحلیلی بر عوامل ضایعات برنج در کارگاه های شالیکوبی استان فارس و ارائه راهکارهای کاهش ضایعات " توسط محمد شاکر عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس در سال جاری ارائه شد.

گفتنی است برنج از غلات مهمی است که حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر می باشد. با توجه به روند رو به رشد افزايش جمعيت، محدوديت هاي موجود در افزايش سطح زير كشت محصولات كشاورزي و بحران كم آبي، كاهش ضايعات برنج تولیدی از اهميت زیادی برخوردار است. با توجه به اینکه قیمت برنج شکسته، حدود نصف قیمت برنج سالم می باشد، این موضوع از دیدگاه اقتصادی نیز از اهمیت زیادی برخوردار است..
هدف از ارائه گزارش حاضر، جمع بندی نتایج پژوهش ها، تحلیلی بر عوامل  ضایعات برنج در کارگاه های شالیکوبی و ارائه راهکارهای عملی برای کاهش ضایعات است. در این گزارش، ابتدا دستگاه های موجود در کارگاه های شالیکوبی معرفی و شاخص های ارزیابی ضایعات برنج در کارگاه ها بیان شد. سپس چالش ها و مشکلات ضایعات برنج در کارگاه های شالیکوبی مورد بررسی قرار گرفت و راهکارهای اجرایی و سیاست گذاری مبتنی بر نتایج پژوهشی ارائه گردید. در پایان اولویت های پژوهشی مورد نیاز در این زمینه مطرح و پیشنهاد شد.
در پایان نکته مهم و مثبت در کاهش ضایعات و بهره وری در شالیکوبی ها با بهره گیری از دانش فنی این پژوهشگر می توان گفت که: 
با رعایت راهکارها و توصیه های پیشنهادی، قادر خواهیم بود که در مرحله تبدیل شلتوک به برنج سفید، میزان ضایعات را از وضع موجود (حدود ۲۰ درصد) به زیر ۱۰ درصد کاهش دهیم که این رقم معنی دار در کاهش ضایعات محسوب شده و به چرخه تولید این محصول استراتژیک کمک شایانی نموده است.

https://eitaa.com/tatdaneshbonian

picsart_24-08-12_18-37-26-794.jpg

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها