پنجمین نشست مدیران مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس با محوریت بررسی گزارش کار گروه های ارزیابی عملکرد
پنجمین جلسه شورای مدیران مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس با حضور رییس، معاونین پشتیبانی و آموزشی، مسئولین دفتر نمایندگی ولی فقیه ، برنامه بودجه و آمار، روابط عمومی، حراست، امور مالی، اموراداری، امور حقوقی، آموزش های رسمی، نظارت و ارزشیابی، اطلاع رسانی، آموزش کارکنان، آموزش بهره برداران، پشتیبانی، رییس ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زرقان و خانم آسیان تشکیل شد.
ابتدا دکتر حسینی معاون پشتیبانی و برنامه ریزی دستور کار جلسه را به شرح زیر قرائت نمودند:
۱ - ارائه گزارش ارزیابی عملکرد در سال ۹۸
۲ - ارائه گزارش کارگروه های ارزیابی عملکرد ۹۹
۳ - ارائه گزارش کمیته نظام پیشنهادات و کمیته تشویقات
پس از قرائت دستور کار جلسه حجت الاسلام والمسلمین موسوی مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه انواع مختلف مسئولیت ها در جامعه را تشریح و بیان داشت همه انسان ها در طول دوران زندگی مسئولیت های مختلفی دارند از جمله ی این مسئولیت ها : مسئولیت در برابر خالق، مسئولیت در برابر کار و مسئولیت های اجتماعی، مسئولیت در برابر ارباب رجوع و مسئولیت در برابر خانواده و تاهل است، وی ادامه داد اولین و مهمترین آن مسئولیت در برابر خالق است و در این رابطه ها توضیحاتی را ارائه نمود. در ادامه دکتر زارع از تمامی مسئولین، همکاران و دست اندرکاران مراسم افتتاح هنرستان کشاورزی دخترانه فدک و ۱۵ هنرستان کشاورزی سراسر کشور که با حضور معاون محترم وزیر و رییس سازمان تات در مرکز فارس برگزار شده بود تشکر نموده و اظهارکرد: عملکرد ما از نظر ارزیابی بسیار مطلوب بود، وی این عملکرد را مرهون تلاش، همدلی و همکاری تمامی واحدها و همکاران مرکز دانسته و در مورد جلوه ی باشکوه مراسم افتتاح مراتب قدردانی و سپاسگزاری خود را اعلام نمود.
در ادامه دکتر عباسی مسئول نظارت و ارزشیابی مرکز وجود اشکالات مستند سازی در مرکز را برشمرد. وی به نقاط ضعف مستند سازی از دیدگاه نظارت و ارزشیابی اشاره داشت که از جمله آنها به برگزاری سمینارها، نظارت بر تولید، گواهی بذر و حفظ ذخایر ژنتیکی ، مزارع بذری و هسته های اولیه را برشمرد و اذعان نمود که بایستی به خوبی اینچنین موارد را پیشبینی نماییم.او شاخص های عمومی که شامل شاخص هایی از قبیل :
۱ - اصلاح ساختار سازمانی
۲ - توسعه دولت الکترونیک
۳ - بهبود فضای کسب و کار
۴ - ارتقاء سلامت اداری و پاسخگویی
۵ - استقرار مدیریت عملکرد
۶ - مدیریت سرمایه انسانی
بودند برشمرد و در هر مورد توضیحاتی را ارائه کرد.
در ادامه دکتر زارع بر اساس نامه های واصله از سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس شاخص ها را بررسی نموده و بیان داشت: برنامه های سال جاری باید بر اساس پیشبینیها باشد، بایستی پیگیر این باشیم که چیزی ملاک نظر و توجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی است که بتوان آن را بر اساس مستندات مرکز و ایستگاه ها تبیین نماییم. او در مورد شاخص تحقیقات گفت: طرح های تحقیقاتی پیش بینی شده و بویژه طرح هایی را که مصوب می شوند بایستی ارائه نماییم. رییس مرکز پیرامون شاخص اصلاح ساختار سازمانی صحبت نموده و خواستار شد درشرح وظایف واحدهای مختلف سازمانی تجدید نظر گردد و جهت رفع نواقص کار و تهیه مستندات مربوطه اقدامات عاجل به عمل آید. او در مورد بهبود فضای کسب و کار اینگونه سخن گفت شاخص هایی که ما در آنها فعالیت داریم بایستی قطعا مشخص گردد و شاخص هایی که نامربوط هستند باید حذف گردند. آن مقام مسئول در راستای جشنواره شهید رجایی خواستار تشکیل کارگروه های مربوطه شد و اذعان داشت مسئولین کارگروه مشخصاً باید پیگیر تهیه مستندات شوند و در همین رابطه مقرر شد مستندات مورد نظر برای کارگروه ها مشخص شوند و طی برنامهای مدون و سریع خواستار توجیه مسئولین کارگروه ها گردید.
در ادامه مهندس شادکام مسئول کارگروه مدیریت سبز ارائه گفت: مدیریت سبز به ۶ گروه تخصصی تقسیم شده و به دنبال جبران کمبودها و راهکارها هستیم.
گزارش بعد مربوط به مسئول کارگروه حقوق شهروندی بود، دکتر جرعه نوش در این باره گفت : جلسه هماهنگی کارگروه حقوق شهروندی با حضور دکترعباسی مسئول نظارت و ارزشیابی تشکیل و وظایف کارگروه ها را تبیین نموده ایم . وی در مورد شاخص های قابل اجرا در حقوق شهروندی عناوینی را که قابل احصا بودند برشمرد، جرعه نوش پیرامون مناسب سازی فضا برای تردد جانبازان و معلولین محترم در مرکز صحبت نمود و طبق برنامه زمانبندی گفت که این کار بایستی حدوداً در بازه زمانی بهمن ماه کامل گردد، در همین رابطه دکتر زارع ادامه داد با تبیین کار در کارگروه ها بایستی مسائل پیگیری و به مسئول نظارت و ارزشیابی مرکز تاکید نمود برای بازخورد بهتر عملکرد کارگروه ها لزوما باید مشخص شود چه شاخص ها و آیتم هایی امتیاز آورترند و با تاکید فراوان گفت:کار گروه ها باید بدانند چه مدارک و مستنداتی را آماده و مهیا کنند تا در ارزیابی سازمان مدیریت و برنامه ریزی امتیازات لازم را در کلیه کارگروه ها کسب کنیم.
در ادامه دکتر حسینی کارگروه ابلاغ و توسعه مدیریت را توصیف نمود، وی گفت مستندات قابل ارائه از سوی دستگاه های اجرایی و دورههای آموزشی برای مدیران و کارکنان بایستی مد نظر قرار گیرد، وی ادامه داد که دوره های آموزشی حقوق شهروندی و مدیریت سبز در حال برنامهریزی است.
در پایان دکتر زارع برای جمعبندی نشست سه اولویت را برشمرد وی گفت:
اول مستندات و اطلاعات بررسی و تصحیح گردد. در بحث شاخص ها باید لزوماً بررسی شود که در کدام موارد چه امتیازاتی را کسب ننموده ایم.
دوم برنامه زمانبندی کار و نحوه ارائه مستندات را مسئول نظارت و ارزشیابی باید تدوین کند.
سوم اینکه کارگروه های تخصصی گزارشات را از مسئول نظارت و ارزشیابی بگیرند، تجزیه و تحلیل اشکالات انجام و برای گزارشات شش ماهه دوم سال جاری برنامهریزی دقیق تری صورت پذیرد. او در پایان در مورد شاخص های مدیریت سرمایه انسانی نیز اظهار نظر نموده و خواستار پیگیری موارد این شاخص از اداره آموزش کارکنان به ویژه در حوزه آموزش مدیران شد.