شنبه, 10 آذر 1403

مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس

  • ساعت : ۰۰:۰۰
  • کد خبر : ۱۳۰۰۹۰
همایش تبیین رویكردهای بخش كشاورزی استان فارس با محوریت جهش تولید

همایش تبیین رویکردهای بخش کشاورزی استان فارس با محوریت جهش تولید
به منظور ایجاد هماهنگی و تبیین سیاست های اجرایی بخش کشاورزی در سال جهش تولید و در راستای تحقق اهداف برنامه های اقتصاد مقاومتی، افزایش تولید محصولات راهبردی و ایجاد امنیت غذایی همایشی با عنوان "تبیین رویکردهای بخش کشاورزی با محوریت جهش تولید  برگزار شد.
  این همایش  در محل سالن موسسه تحقیقات واکسن و سرم رازی شعبه فارس طی روز های ۲۵ و ۲۶ شهریور ماه ۹۹ با رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی اجرا گردید.          
 به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل مرکزتحقیقات وآموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس در این همایش ابراهیم زارع رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس با ارائه گزارش عملکرد اینچنین آغاز سخن نمود :  در سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی ماموریت های ششگانه ای تعریف شده که شامل حوزه های آموزش، پژوهش، ترویج، نظارت، تولید محصولات فناورانه و ذخایر ژنتیکی  می باشد. وی خاطر نشان ساخت که مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس براساس نیاز  جهاد کشاورزی استان و اثربخشی مطلوب تر بیشتر به  وظائف خود در حوزه آموزش و پژوهش عمل می کند.
 او گفت بر اساس تحلیل های صورت گرفته در این مرکز ۶ راهبرد برای سال جهش تولید تعریف و پیش بینی شده که شامل:
۱-اثربخشی تحقیقات
 ۲ - توسعه روشهای انتقال دانش به بخش کشاورزی
 ۳- توسعه آموزش های هدفمند و کارآفرین 
۴- ترویج آموزش های کاربردی با مشارکت بخش ‌های دولتی و خصوصی 
۵- توسعه زیرساخت های پژوهشی 
۶- افزایش برون دادها
که موارد ذکر شده در راستای  مأموریت های مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی فارس است.
آن مقام مسئول ادامه داد برای رسیدن به راهبردها ۱۱ برنامه عملیاتی در حوزه پژوهش تعریف شده است .
.
 ایشان اشاره‌ای به تولیدات و دستاوردهای ترویجی مرکز نموده و گفت: نمونه‌هایی از این تولیدات ترویجی در همین مکان به شکل استند برای رویت علاقه مندان به نمایش گذاشته شده است.
 آن مقام مسئول  ادامه  داد در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس ۳۰۰ طرح پژوهشی در حال اجرا است . او راجع به معرفی ارقام نیز توضیحاتی را ارائه نمود و بیان داشت که در سال ۹۸  هشت رقم گندم آبی، ۴ رقم گندم دیم، ۲ رقم جو، ۲ رقم چغندر، ۱ رقم پنبه و ۱  رقم صنوبر  معرفی شد که  محققین  این مرکز در معرفی ارقام ذکر شده مشارکت موثر داشته اند. 
 ابراهیم زارع در همایش تبیین رویکردهای بخش کشاورزی راجع به نقشه راه کشاورزی نیز صحبت نمود و اظهار داشت تدوین این نقشه کار بزرگی بود که با مطالعه دقیق و همدلی همکاران انجام شد، و در آن مشخص می شود هر پروژه چه مشکلی را هدف دارد.
 وی به تکنولوژی کج ساق که توسط صلح جو محقق ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زرقان  اختراع شده  اشاره نمود و آن را مفید برای استفاده در اراضی استان فارس معرفی کرد.
 زارع در مورد حوزه ترویج اظهار داشت که ما میتوانیم پایلوت های ترویجی در شهرستان های مختلف استان فارس داشته باشیم وی همچنین  اشاره‌ای به تولید علوفه به روش هیدروپونیک نیز داشت، او به تکنولوژی کشت بافت خرمای مجول داخل کشور اشاره کرد و گفت موسسه بیو تکنولوژی  با کشت بافت به تولید خرمای مجول دست یافته و بحث سازگاری آن را ما در مرکز فارس  انجام داده ایم که مشخص شده در کدام شهرستان سازگاری بهتری خواهد داشت. همچنین وی به دستاورد های دیگر در حوزه های مختلف صنعت دام و طیور، آبزیان و باغبانی اشاراتی داشت. آن مقام مسئول آمادگی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس برای برگزاری دوره‌های کوتاه و همچنین بلندمدت پودمانی و تخصصی علوم دامی را اعلام نمود و درهمین رابطه  به برگزاری دوره های پودمانی آموزشی مانند تلقیح مصنوعی دام اشاره نمود که مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس طی سنوات گذشته مجری اینچنین آموزش ها بوده، و آمادگی  این مرکز را برای برگزاری چنین دوره های آموزشی اعلام کرد.
وی پیرامون نشریات ترویجی در زمینه علوم دام و طیور گفت:  کارها و فعالیت‌های صورت گرفته در زمینه دام و طیور کمتر از حوزه زراعی - باغی است و اظهار امیدواری کرد بتوانیم در این زمینه کمک کنیم تا مشکلات این حوزه هم برطرف گردد. وی  گفت در سال گذشته ۶۸۴ مورد بازدید از پهنه ها داشتیم و همچنین اشاراتی  هم به طرح یاوران تولید و همکاریها و بازدید کارشناسان و محققین این مرکز از عرصه های تولید داشت.
  سخن پایانی وی در بحث انتقال یافته ها بود و عنوان نمود: همه مدیران شهرستان ها به  امر آموزش مروجین پهنه تاکید فراوان داشته و دارند و در ادامه اذعان داشت که آموزش مروجین را مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس در سال ۹۶ آغاز کردیم که به دلیل مشکلات اعتباری ناتمام مانده است و اظهار امیدواری کرد که با تامین اعتبار لازم این آموزش ها به  سرانجام برسد.

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها