تجهیزات، امکانات، آزمایشگاه ها، گلخانه ها و دستگاه ها:
آزمایشگاه بیماری شناسی گیاهی: این آزمایشگاه مجهز به اتوکلاو، انکوباتور، هود لامینار، میکروسکوپ،ترانز استابلایزر و بینوکولر بوده و برای شناسایی و تعیین خصوصیت عوامل بیماری زای گیاهی به کار می رود.
آزمایشگاه مولکولی: در این آزمایشگاه شناسایی مولکولی عوامل بیماری زای گیاهی با استفاده از دستگاه پی سی آرو الایزا رایدر، اسپکترو فتومتر انجام می شود.
انسکتاریوم:در انسکتاریوم بخش تحقیقات گیاه پزشکی، تحقیقات عمدتا بر حول دو محور است: مبارزه بیولوژیک با آفت مهم سن گندم و پنبه و کنترل آفت مخرب کرم گلوگاه انار.
با توجه به مشکلات زیست محیطی و هزینه های هنگفت مبارزه شیمیایی، تحقیق و بررسی بر روی چند خانواده زنبور پارازیتوئید به عنوان عامل کنترل گر زیستی آغاز شده که به مرحله تولید انبوه تجاری و رهاسازی در مزرعه رسیده است. تحقیقات از یافتن غذای مورد علاقه زنبورهای پارازیتوئید به منظور رشد و پرورش آنها آغاز شد. سپس در تراکم ها و درجه حرارت و طول روز وشب متفاوت بر روی آفت قرار داده شدند تا میزان کنترل انها مشخص شود. وآنگاه تکثیر انها آغاز گردید.
اسکرین هاوس:از سال 1394 طرح ملی شناسایی بیوتیپهای مختلف مرکبات، مقاوم به بیماری جاروک لیموترش شروع شد و صدها بیوتیپ مختلف از انواع مرکبات، پرتقال، گریپ فروت، نارنگی، نارنج و عمدتا انواع لیموترش که از نظر مقاومت ظاهری علایم جاروک را نداشتند از باغات مرکبات استانهای فارس، کرمان و هرمزگان ، انتخاب کرده و به گلخانه تحقیقاتی مرکز واقع در ایستگاه زرقان منتقل گشته و پس از انجام آزمونهای مختلف تلقیح عامل بیماری به آنها، بیوتبپها به سه دسته حساس، متحمل و مقاوم تقسیم بندی شده و از بین ارقام متحمل و مقاوم تعداد 120 اصله نهال انتخاب و در آبانماه سال 1395 به اسکرین هوس تحقیقاتی مرکز، واقع در ایستگاه زرقان منتقل گردیدند. از سال 1397 با شروع ثمر دهی، میوه بیوتیپهای لیموترش که باردهی داشتند برای آنالیز فاکتورهای مختلف میوه به پژوهشکده مرکبات ارسال شدند که در سال 1398 نیز انجام شد. در حال حاضر تعداد 2 بیوتیپ برتر لیموترش توسط موسسه ثبت و کنترل گواهی بذر و نهال به ثبت رقم رسیده است و سایر بیوتیپها نیز در حال بررسی هستند.
کلکسیون علف های هرز:این کلکسیون فعالیت خود را از سال 1375 با 25 نمونه شروع کرد و در حال حاضر دارای 670 گونه (مشتمل بر 41 تیره و بیش از 2000 نمونه) می باشد. نمونه ها به دو صورت هرباریومی و نمایش زنده نگهداری می شوند. به علاوه 250 گونه بذر علف هرز یز در ان نگهداری می شود.
کلکسیون آفات گیاهان :این کلکسیون نیز فعالیت خود را از سال 1375 با 30 نمونه شروع کرد و در حال حاضر دارای 240 گونه (مشتمل بر 40 تیره و بیش از 500 نمونه) می باشد. نمونه ها به صورت هرباریومی نگهداری می شوند.
کتابخانه: مشتمل بر بیش از 150 جلد انواع نشریه ها، کتابها و گزارشهای نهایی می باشد.