Monday, April 21, 2025
  • time : 00:00
  • news code : 130986
تشكیل جلسه هماهنگی اجرای پروژه‌های آبخوان داری در استان پهناور فارس

تشکیل جلسه هماهنگی اجرای پروژه‌های آبخوان داری در استان پهناور فارس

جلسه هماهنگی اجرای پروژه‌های آبخوانداری در استان فارس در تاریخ ۱۲ مهر ۹۹ در محل سالن اجتماعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس تشکیل شد.

 به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس در این جلسه ابراهیم زارع رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، بذرافشان معاون پژوهش و فناوری، جرعه نوش مسئول برنامه، بودجه و آمار، قهاری رییس بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری و پاک پرور رییس ایستگاه آبخوانداری کوثر فسا، از گروه تولیدات سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس نیز آقایان مهندس مکاری و افشاری، از سازمان جهاد کشاورزی استان فارس مدیران طرح و برنامه و آب و خاک و همچنین کارشناسان اداره کل منابع طبیعی فارس حضور داشتند.

 در ابتدا آقای مهندس مکاری رییس گروه تولیدات سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس با توضیحاتی در خصوص اهمیت اجرای طرح های آبخوانداری با توجه به مصوبه شورای کشاورزی ارائه نمود. در ادامه پس از توضیحات کلی دکتر زارع رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس،  دکتر قهاری رئیس بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس گزارشی کامل از آبخوان داری با گسترش سیلاب ارائه نمود، وی با ذکر این نکته که ۶۴ درصد مساحت استان فارس آبرفت های درشت دانه است که مسیری برای آنها اجرا و تعریف نشده و مستعد اجرای طرح‌های پخش سیلاب هستند. قهاری گفت: با نگاهی گذرا به منابع آب زیر زمینی حدود ۸ میلیارد تغذیه و ۹ میلیارد متر مکعب برداشت در استان فارس انجام می شود،  او اذعان نمود ۱۱۰ نقطه در مساحتی حدود ۱۰۰ هزار هکتار در استان فارس داریم که ۳۳ هزار هکتار آن مستعد اجرای طرح‌های آبخوانداری است.

 وی همچنین به امکان ایجاد اشتغال در اثر اجرای این طرح ها اشاره کرد و تشکیل تعاونی های آبخوان داری را نیز پیشنهاد داد، به گفته قهاری هزینه هر هکتار پخش سیلاب ۱۰۰ میلیارد ریال است و صرفاً با توجه به قیمت آب استحصالی حاصله هزینه‌های انجام شده کمتر از ۵ سال بازگشت دارد. رییس بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری هزینه های پخش سیلاب در مناطق پیشنهادی در شهرستان های لارستان، فسا، فراشبند و سروستان را نیز ارائه نمود.

دکتر پاک پرور رییس ایستگاه آبخوانداری کوثر و عضو هیأت علمی بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری  مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس نیز  لزوم توالی مطالعه و اجرا را ضروری دانست. وی بر افزایش توجه به اجرای طرح های پخش سیلاب نیز تاکید کرد.

 دکتر زارع رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس ضمن بررسی ابعاد مختلف مطالعه و اجرای طرح آمادگی لازم برای ارائه مدل اقتصادی عامل طرح را نیز اعلام نمود. در ادامه آقای دکتر مقیم معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس بر اجرای طرح‌های آبخوان داری تاکید کرد. وی بر اهمیت انتخاب روش های اجرایی آبخوان داری نیز تاکید وافر داشت. او گفت: سامانه پخش سیلاب یکی از روش‌های آبخوان داری است، مقیم ادامه داد: مطالعات طرح باید به تفکیک و شامل تمام فازهای مطالعاتی باشد، او مسائل اجرای طرح های آبخوان داری که نیاز کمتری به مسئله مرمت و نگهداری دارند را نیز تشریح نمود. در ادامه جلسه دکتر اسلامی مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی فارس نیز آبخوان داری را روشی مناسب برای مهار و استفاده بهینه از آب دانست. اسلامی گفت: در این گونه طرح‌ها باید ذینفعان و مردم را نیز به عرصه کشاند، باید مسائل اعتباری این طرح ها را همراه با مسائل اجتماعی و زیست محیطی آن در نظر گرفت. در ادامه این جلسه دکتر زارع کلیات اجرای طرح در فازهای مختلف مطالعه و اجرا را تبیین نمود.

در پایان این نشست آقای مهندس مکاری رییس گروه تولیدات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گفت: مطالعات این طرح باید در فازهای مختلف انجام گیرد؛ مزیت و اولویت پخش سیلاب بر سایر روشهای آبخوان داری بیان شود و پس از تعیین منابع اعتباری باید روش انجام طرح نیز کاملاً تبیین گردد.

Average :  0 |  Submitted :  0

Tags