معرفی بخش :
بخش تحقیقات علوم دامی در سال 1370 با تعداد 6 نفر نیروی محقق در دو زمینه علوم دامی و دامپزشکی فعالیت خود را آغاز کرده است. در سال 1373 با تفکیک وظایف، این دو بخش از همدیگر منفک و انجام تحقیقات به منظور شناخت و ارائه روشهای علمی بهره وری بهینه از پتانسیلهای بالقوه و بالفعل منابع دام و طیور استان، تهیه، اجرای پروژهها و طرحهای تحقیقاتی ملی و استانی، بررسی مسائل و مشکلات فنی اعلام شده از بخشهای اجرایی شکل گرفته است. در حاضر این بخش با دارا بودن 7 نفر عضو هیات علمی، دارای گرایش های تحقیقاتی در زمینه تغذیه دام و طیور (تغذیه طیور و تغذیه نشخوارکنندگان)، ژنتیک و اصلاح نژاد، فیزیولوژی دام و طیور، مدیریت پرورش دام و طیور و زنبورعسل فعالیتهای پژوهشی خود را در کل استان فارس و بهخصوص در دو ايستگاه تحقيقاتي به مرحله اجرا در میآورد.
ایستگاه تحقیقاتی-آموزشی علیآباد کمین
ایستگاه تحقیقاتی نیریز
اهداف:
آمارهاي جهاني نشان ميدهد كه در 25 سال گذشته 90% افزايش توليد محصولات كشاورزي در دنيا ناشي از بهبود روش توليد و افزايش بهرهوري از منابع موجود بوده و تنها 10% به دليل استفاده از واحدهاي جديد حاصل شده است. در كشور ما نيز محدوديت نهادههاي توليد در دامپروري نشان ميدهد كه افزايش و توسعه توليد تنها از راه افزايش بهينهگي در واحد دام امکانپذير است. براي دستيابي به اين امر بايد روشهاي ناكارآي توليد موجود در دامپروري كشور با اتكا به علم و تحقيق و تدوين برنامههاي دقيق و جامع به سوي شيوههاي توليد پايدار مبتني بر منابع تجديد شونده متحول شود، و اين كار تحقق نميپذيرد مگر اين كه توجه كافي و دورانديشانه به مؤسسات و مراكز علمي و پژوهشي روا شود. استان فارس با دارا بودن 11 ميليون واحد دامي دومين قطب دامپروري کشور است و اين نکته ضرورت توجه به تحقيقات در اين زمينه را روشنتر مي کند.
اهم اهداف این بخش به شرح زیر است:
ü شناسايي توان توليدي دام و طيور بومي فارس.
ü بررسي و نقد سياست هاي اجرايي و عمل کرد بخش دام و طيور فارس.
ü تعيين استراتژي مناسب اصلاح نژاد دام و طيور استان.
ü شناسايي منابع خوراکي و بررسي راه کارهاي عملي استفاده ي بهينه از آنها در تغذيه ي دام و طيور و زنبورعسل.
ü بررسي روش هاي مختلف پرواربندي و تعيين روش هاي مناسب از ميان آن ها در شرايط استان.
ü تعيين الگوي مناسب پرورش انواع دام و طيور در مناطق مختلف استان.
ü بررسي راهکارهاي مناسب افزايش راندمان توليدمثل در دام هاي بومي استان.
ü بررسي مشکلات اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و ارائه ي راه کارهاي مناسب در بخش توليد دامي.
ü تعيين روش هاي بهينه ي خدمات رساني قبل و بعد از توليد در بخش دام
راهبردها:
ارتباط و رایزنی با موسسات، سازمانهای دولتی و بخشهای خصوصی جهت شناخت نیازهای تحقیقاتی و به کارگیری حمایتهای لازم به منظور انجام مطالعات مربوطه